Az idő épp alkalmasnak ígérkezett egy outdoor sörözésre.
A hőmérséklet 4fok, 75-77%os páratartalom, erős(tájfun erejű) Észak-Északkeleti szél.
Választásunk 2 fagyos DREHER BAK barna sörre esett.
Amint kiléptünk a boltból megcsapta arcunkat a szibériai puszták üvöltő, szűnni nem akaró, ám mégis lágyan cirógató szele, however perverz kapcsolatot észleltünk az időjárás és a sör zamata között.
A dunapart felé vettük az irányt, mert tudtuk, hogy partközelben mindig hidegebb van legalább 2 fokkal. Vajon hol lehet a sör fagyáspontja?
Az érdeklődők kedvében jártunk (hosszas kutatások árán)és megállapítottuk,hogy a sörök átlagos fagyáspontja: -5 és -7 Celsius fok között van. Ezt leginkább az alkoholtartalom befolyásolja. Csak a leghűségesebb olvasóinknak szánt adalék információ: a tiszta alkohol fagyáspontja -173 Fahrenheit. Mai kérdésünk, hogy ez hány fok?:)
Eljutottunk odáig tehát, hogy kinyissuk a sört. Az első nedüt egy szép, piros újsággyűjtő konténeren nyitotta ki Geri.(10db ütemes rácsapással sikerült is, ezt a környék 300 lakója bánta). Ezúton üzenjük a néninek, aki kinézett az ablakon, hogy a hét bármely napján megtalálhat minket ugyanebben az időpontban a L*la abc környékén...
A másik sör kinyitásához egy rendszerváltásbeli fapadot használt Peti, pedig tudta, hogy az ázott fába a fém menetet vág. Az előbbiekből ellesett ütemes rácsapás oda vezetett, hogy a kupak nem jött le, viszont a sör utat talált magának a külvilághoz és mindenfelé spriccelt. /"Az élet utat tör magának” Jurassic Park / Ezután egy szögletes fémoszlopon befejeztük a műveletet és elkezdtünk inni...
Tehát a Dreher Bak:
Árfekvése: kisboltban 290Ft üveggel (érezzük, hogy a hajléktalanok nem ezt isszák literszám)
Illat: más, de nem rossz (valami megfoghatatlan, de megindító) 21/30
Íz: Van valami abban, ami az üvegre van írva, mi is a karamell ízt éreztük meg először,
(kezdő sörfogyasztóknak ezt azért nem ajánlanánk) amíg iszod édes, de ahogy földet
ér érzed a keserű utóízt. 22/30
Alkohol tartalom: 7.2% vííííííííhááááááá
Hány üt be: A Sörtiszunk blog stábja 5-6re saccolja az átlagot, kezdőknek kb 2-3.
Milyen gyorsan fogy: Dumálás közben 20 perc körül, zugivóknál redukálódhat
5-6percre is akár. Húzóra azonban nem ajánlanánk senkinek.
A mai este tanulsága: Az ázott kültéri fapad nem sörnyitó.
Friss kommentek