SörtiszunkBlog

A Sörtiszunk Blog megpróbálja közelebbhozni az emberekhez a sört.

A sör és ami mögötte van.

by Geri és Peti

Sörtiszunk Blog

A Sörtiszunk Blog megpróbálja közelebb hozni az emberekhez a sört.

A sör és ami mögötte van.

by Geri és Peti

Friss topikok

  • Pepin bácsi: ez a griff kiirtotta bloggereket (2008.07.31. 12:33) Grief, a sörök Antikrisztusa
  • KÁJZERSZÓZE: söööööööööör! lyó a zírás, nézem majd a többit ... (2008.04.17. 09:17) Crap the club
  • Mokele-Mbembe: Fiatalság, bolondság... maj' kinövitek :-) (2008.04.16. 12:08) Crap the club után
  • Pepin bácsi: Dreher Anti bácsi tudott valami, Isten gyugtassa (2008.04.15. 15:39) az első
  • Pepin bácsi: Második nem hozzászóló :D (2008.04.15. 15:16) Sikertelen próbálkozás

Friss kommentek

Ajánlott Blogok

Archívum

Sör számláló

Geri: 10

Peti: 12

2008.04.09. 19:54 Sörtiszunk Blog

az első

2008.04.07 21:02: A találkozás ideje.
Az idő épp alkalmasnak ígérkezett egy outdoor sörözésre.
    A hőmérséklet 4fok, 75-77%os páratartalom, erős(tájfun erejű) Észak-Északkeleti szél.
Választásunk 2 fagyos DREHER BAK barna sörre esett.
    Amint kiléptünk a boltból megcsapta arcunkat a szibériai puszták üvöltő, szűnni nem akaró, ám mégis lágyan cirógató szele, however perverz kapcsolatot észleltünk az időjárás és a sör zamata között.
    A dunapart felé vettük az irányt, mert tudtuk, hogy partközelben mindig hidegebb van legalább 2 fokkal. Vajon hol lehet a sör fagyáspontja?

    Az érdeklődők kedvében jártunk (hosszas kutatások árán)és megállapítottuk,hogy a        sörök átlagos fagyáspontja: -5 és -7 Celsius fok között van. Ezt leginkább az         alkoholtartalom befolyásolja. Csak a leghűségesebb olvasóinknak szánt adalék információ: a tiszta alkohol fagyáspontja -173 Fahrenheit. Mai kérdésünk, hogy ez hány fok?:)

    Eljutottunk odáig tehát, hogy kinyissuk a sört. Az első nedüt egy szép, piros újsággyűjtő konténeren nyitotta ki Geri.(10db ütemes rácsapással sikerült is, ezt a környék 300 lakója bánta). Ezúton üzenjük a néninek, aki kinézett az ablakon, hogy a hét bármely napján megtalálhat minket ugyanebben az időpontban a L*la abc környékén...
    A másik sör kinyitásához egy rendszerváltásbeli fapadot használt Peti, pedig tudta, hogy az ázott fába a fém menetet vág. Az előbbiekből ellesett ütemes rácsapás oda vezetett, hogy a kupak nem jött le, viszont a sör utat talált magának a külvilághoz és mindenfelé spriccelt. /"Az élet utat tör magának” Jurassic Park / Ezután egy szögletes fémoszlopon befejeztük a műveletet és elkezdtünk inni...
    Tehát a Dreher Bak:
    Árfekvése: kisboltban 290Ft üveggel (érezzük, hogy a hajléktalanok nem ezt isszák         literszám)
    Illat: más, de nem rossz (valami megfoghatatlan, de megindító)    21/30
    Íz: Van valami abban, ami az üvegre van írva, mi is a karamell ízt éreztük meg először,
    (kezdő sörfogyasztóknak ezt azért nem ajánlanánk) amíg iszod édes, de ahogy földet
    ér érzed a keserű utóízt.    22/30
    Alkohol tartalom: 7.2% vííííííííhááááááá
    Hány üt be: A Sörtiszunk blog stábja 5-6re saccolja az átlagot, kezdőknek kb 2-3.
    Milyen gyorsan fogy: Dumálás közben 20 perc körül, zugivóknál redukálódhat
    5-6percre is akár. Húzóra azonban nem ajánlanánk senkinek.

    A mai este tanulsága: Az ázott kültéri fapad nem sörnyitó.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://sortiszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr38418840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepin bácsi 2008.04.15. 15:39:57

Dreher Anti bácsi tudott valami, Isten gyugtassa
süti beállítások módosítása